Biografie

Tamara van Sprundel ( 28-1989)
Opleiding:
Van kleins af aan is Tamara al bezig met acteren. Als 8-jarige zette ze haar eerste stappen op het podium bij Musicalgroep Fantasia en Kinderdansgroep “Salade”. Naast acteren, volgde ze ook zanglessen en leerde ze verschillende dansstijlen, waaronder tapdance, folklore, stijldans, jazz show/musicaldans en streetdance/Hiphop.
Na het behalen van haar diploma voor leerkracht basisonderwijs ( Pabo) heeft ze haar acteeropleiding gevolgd aan De Acteerstudio in Den Haag.
Vervolgens heeft ze de 1-jarige acteeropleiding: Kemna de Jaargang gevolgd van Kemna Training, waarbij ze onder andere les kreeg van Halina Reijn, Katrien van Beurden, Martin Schwab en Bert Geurkink.

Ervaring ( Actrice):

Haar eerste camera-acteerervaring kwam in 2011, waar ze de rol van Merel vertolkte in het project The Entertainment Experience, opgezet door Paul Verhoeven en René Mioch.
Met het team Nightwork films wonnen ze met het eerste deel van de korte film.
Ook speelde ze in dat jaar een kleine rol in de UK commercial van Nintendo 3DS.

Vanaf 2012 speelde ze onder andere in de korte film ‘HELD’ van Eyevision productions,
de musicvideo ‘Body and Soul’ van Zero facility productions, in diverse scripted reality tvseries van
NET 5/RTL Productions en een kleine rol in de dramaserie Ramses (AVRO).

In 2012 deed ze auditie voor de speelfilm Littekens van Martin Beek en kreeg ze niet veel later te horen dat ze de hoofdrol van Susanne mocht vertolken, een geweldige uitdaging en ervaring en haar eerste grote speelfilm. De film werd begin 2015 genomineerd als finalist op het Washington DC Filmfestival, USA.

In 2014 deed Tamara mee aan het project ‘The One Vision Party’ waarmee ze met een team van jonge filmmakers onder leiding van o.a Stichting Ideefix, het Eye filminstituut, Bingerfilmlab en regisseur Pieter Verhoeff een korte film realiseerde genaamd ‘Out o Focus’. Deze korte film werd vertoond op het ‘Da Bounce Urban filmfestival 2014’ en won de juryprijs voor beste film.

Ervaring (Docent):
Naast haar werk als actrice, geeft ze met plezier dans/drama lessen en maakt ze met de kinderen theatervoorstellingen op diverse basisscholen in Den Haag, waaronder:

– Basisschool Onze Wereld
– Basisschool De Spoorzoeker
– Basisschool Yunus Emre
– Basisschool De Wilgenstam
– Basisschool Koos Meinderts

Ook geeft ze les in het Letterkundigmuseum/Kinderboekenmuseum in Den Haag.